Het chili och sötma från sås och ananas blir en härlig smakkombination!
Instruktioner
- Skär den halvtinade karrékotletten i lövtunna skivor, blanda köttet med hälften av den japanska såsen. Marinera ca 15 minuter tills köttet tinat helt.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala, dela och skär rödlöken i bitar.
Ansa och skär purjolöken i bitar. Skär ananas och sallad i grova bitar.
- Woka eller stek köttet i 1 msk olja under omrörning i 1-2 minuter, lägg på tallrik.
Woka eller stek paprika, chili, lök, purjolök och ananas i 1 msk olja på medelvärme 2-3 minuter, rör om undertiden.
- Blanda i kött och sallad. Ringla över resten av såsen och låt allt bli varmt. Strö över jordnötter och hackad koriander.
Servera med jasminris eller äggnudlar.
Publicerat den
17 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är en favoriträtt! Marinaden brukar jag göra av det jag har hemma, gärna med vitlök eller sambal oelek. Cashewnötter tycker jag är godare än jordnötter.