Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett à la Caliente

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Döpt efter den varma temperaturzonen Tierra Caliente på upp till 1000 m över havet i Syd- och Mellanamerika, motsvarar denna kotlett alla behov av hetta och mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vitlökspotatis:
  2. Värm lite olivolja i en stek- eller sauteusepanna med höga kanter. Tillsätt potatisen och fräs c:a 5 minuter under omrörning, utan att det tar färg. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare några minuter tills det doftar aromatiskt från vitlöken. Rör ner vetemjölet och häll sedan på kalvfond och citronsaft. Tillsätt även persilja och krydda med salt och svartpeppar. Låt det småkoka under lock tills potatisen är mjuk. Ställ potatisen åt sidan tills det är dags att servera.
  3. Tillaga kött och svamp under tiden:
  4. Krydda kotletterna med salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Krydda kotletterna med salt, nymalen svartpeppar och salvia och stek dem i cirka 3 minuter på var sida beroende på tjocklek. Ta upp kotletterna och slå in dem i aluminiumfolie och lägg åt sidan.
  5. Fräs löken mjuk i lite olja. Lägg i svampen, rör om och täck med lock. Låt det fräsa i cirka 5 minuter eller tills svampen känns mjuk och fin. Tillsätt därefter pimentón, salt, fond och vin. Låt det småkoka i cirka 6 minuter eller tills nästan all vätska absorberats av svampen.
  6. Servering: Avsluta med att röra i persiljan i svampen. Servera potatisen som en bädd för fläskkotletter och svamp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.