Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett med fänkåls- och apelsinsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De rostade fänkålsfröna blir knapriga och goda när de rostas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fänkåls- och apelsinsallad: strimla fänkålen tunt, använd gärna en mandolin eller skär tunt med kniv. Skala och filea apelsinerna över enskål. Spara saften till salladen.
  2. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
  3. Förväll haricots verts i saltat vatten. Hacka persiljan. Blanda fänkål, apelsinklyftor och haricots verts med persilja, fänkålsfrön, apelsinsaft, olivolja och vinäger. Strö över saltet.
  4. Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör 3-4 min per sida.
  5. Lägg upp och servera kotletterna med salladen och kokt potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.