Köp melerade fläskkotletter, de blir mycket godare. Stryk ett tjockt lager med mango chutney runt kotletterna. Såsen blir himla god.
Instruktioner
- Pensla kotletterna på båda sidor med mango chutney, gärna Bengal Spice som är lite starkare och inte har stora bitar som den vanliga chutneyn. Salta och peppra.
- Stek på ganska svag värme, tills de får lite färg. Använde gjutjärnsgryta. Eftersom man har penslat så var försiktig när man steker, så de inte bränns vid.
- Vid slutet av stekningen lägg i den klyftade löken.
Häll på 5 dl vatten och senare ett par dl till, eftersom vattnet kokar in lite. Koka på svag värme, jag kokade på 2:an på en "vanlig spis", i 1½ timma.
- Tag upp kotletterna och lägg på en tallrik. Rör i redningen och grädden. Ta så mycket du vill ha till mängden sås. Lägg i 2 msk mango chutney, kalvfond samt salt och grillkrydda och smaka av.
Lägg tillbaka kotletterna i grytan i såsen.
- Gott till detta är kokt potatis, svart vinbärsgelé och rödbetor.
Publicerat den
16 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kanongott.
Detta blev en jättegod middag - tack!
Jättegott! Dock tar rätten lång tid att laga.
Mmmmmmmmmmmmm så underbart god maträtt jag lagade denna för 2:ra gången och vi hade hasselbackspotatis till vi åt va tysta och bara njöt, tack för detta underbara recept, såsen är såååååååååååååååå god +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Blev jättegoda och uppskattades av dem som fick smaka!