Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotletter med stuvad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kassler eller falukorv fungerar också till den stuvade potatisen. Med syrlig sallad till blir det en god söndagsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 10 minuter eller tills den är mjuk. Häll av potatisen i ett durkslag.
  2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull på medelvärme. Späd med lite mjölk och vispa så att det inte blir några klumpar. Häll i resterande mjölk och låt puttra en stund under vispning till en lagom tjock sås. Krydda med 3 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Strö ½ tsk salt och 2 krm peppar över köttet. Stek i smör i en stekpanna ett par minuter på varje sida tills de är helt genomstekta.
  4. Kärna ur äpplena och skär dem i stora tärningar. Vänd ner potatis, äpple, persilja och rosmarin i den redda mjölksåsen. Servera kotletterna med stuvningen och ev rödkålssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.