Kassler eller falukorv fungerar också till den stuvade potatisen. Med syrlig sallad till blir det en god söndagsmiddag.
Instruktioner
- Skala och tärna potatisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 10 minuter eller tills den är mjuk. Häll av potatisen i ett durkslag.
- Fräs smör och vetemjöl i en kastrull på medelvärme. Späd med lite mjölk och vispa så att det inte blir några klumpar. Häll i resterande mjölk och låt puttra en stund under vispning till en lagom tjock sås. Krydda med 3 krm salt och 1 krm peppar.
- Strö ½ tsk salt och 2 krm peppar över köttet. Stek i smör i en stekpanna ett par minuter på varje sida tills de är helt genomstekta.
- Kärna ur äpplena och skär dem i stora tärningar. Vänd ner potatis, äpple, persilja och rosmarin i den redda mjölksåsen. Servera kotletterna med stuvningen och ev rödkålssallad.
Publicerat den
9 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar