Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsklägg rökt med ekved

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 12 timmar 30 minuter
Skriv ut

Efter köp av Bradleyröken är jag helt tagen och röker allt, nästan. Det här var en höjdare till rotmos. Fläsklägg köper man färdigrimmad i butik, bara att stoppa i röken efter att ha kryddat lätt... Skaffa dig en rök du också och upplev en ny kulinarisk dimension!

Ingredienser

Instruktioner

Riv skalen av och pressa citronerna. Blanda saft, skal och citronpeppar i en bunke. Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje. Låt dem ligga och marinera i fyra timmar. Rök dem med ekspånsbriketterna i 8 timmar i 90 graders värme. De ska bli ca 77-79 grader varma inuti. Njut med rotmos, potatismos eller varför inte pommes frites. Det sistnämnda var en höjdare. Om man vill kan man ta ur dem ur röken efter 7 timmar och sedan grilla dem på gasol- eller kolgrillen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Eery 3 oktober 2011

    Spännande.. det här hoppas jag på att "gubben" gör imorgon :P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.