Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskpannkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Åh, vad det är gott. Min mamma brukade värma upp fläskpannkakorna i stekpannan. Vad det blev gott och knaprigt. Ett recept från 1960, från min mormor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Detta är ett grundrecept för plättar och pannkakor. Vispa samman äggen och lite av mjölken. Tillsätt mjöl, socker och salt, vispa till en jämn smet. Späd sedan med resten av mjölken.
  2. Sätt ugnen på 250°. Smörj långpannans kanter. Skär rimmat eller rökt fläsk i tärningar. Bryn dem lätt i stekpanna eller långpanna. Häll fläsket i långpannan. Häll pannkakssmeten över fläsket. Grädda i varm ugn tills pannkakan fått gulbrun färg. Skär den i bitar. Servera med lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tess83 6 april 2011

    Underbart matig o god. Lätt att göra!

  • Mirah 14 december 2015

    Jag har försökt göra fläskpannkaka massor med gånger men misslyckats, fram tills jag hittade det här receptet! Så oerhört enkelt, gott och fantastiskt! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.