Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunna fläskpannkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel lunch eller middagsmat som barnen älskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp äggen med mjölet till en slät smet, tillsätt mjölken, grädden och saltet. Ställ smeten att svälla en timme. Skär fläsket i smala strimlor och stek det knaprigt brunt.
  2. Bryn smöret i pannkakslaggen och vispa ner det i smeten. Fördela 1 msk fläskstrimlor i pannkakslaggen, låt gärna lite av stekflottet följa med. Slå pannkakssmeten i den heta laggen men inte mer än att pannkakorna blir riktigt tunna. När pannkakan är torr på hela ytan är det dags att vända. Upprepa tills smeten är slut. Håll pannkakorna varma på ett fat som ställs ovanpå en kastrull med hett vatten. Servera de färdiga pannkakorna med rårörda lingon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maddespeed 9 oktober 2008

    HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHhhhhhhhhhhhär är de

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.