Denna "underbara köttabit" som man kan använda till det mesta.
Krydda och fyll den med en god ost, ex västerbottenost.
Bind ihop den och stek den i en stekpanna.
Lika god att servas varm som kall.
Instruktioner
- Putsa filén.
- Skär ett längsgående snitt.
Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg i osten i snittet.
Bind ihop den med "steksnöre"
Klappa in pressad vitlök och persilja.
- Bryn lök och vitlök i en stor stekpanna.
Lägg i köttet och bryn det så att det får färg runt om.
Tillsätt vatten, balsamicovinäger, buljongtärning.
Lägg på ett lock och låt bräsera ca 20-30 minuter,
- Ta upp köttet och låt det ligga i ugnsfolié en stund under tiden som såsen blir klar.
- Koka upp sky och vatten. gör en redning med mjölet.
Tillsätt matlagningsvin, créme fraiche, grädde.
Låt det koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Ev några droppar collorit för att såsen ska bli brunare.
- Serveringstips: klyftpotatis eller ris, grönsallad.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
11 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Superbt gott! Kommer lagas massor med gånget till! 5 stjärnor plus! Skickar med en bild på hur mitt blev. tack för ett underbart gott recept! /Maya