Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt fläskytterfilé à la Nettan

(1 kommentar)  
Stekt fläskytterfilé à la Nettan Stekt fläskytterfilé à la Nettan
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Denna "underbara köttabit" som man kan använda till det mesta. Krydda och fyll den med en god ost, ex västerbottenost. Bind ihop den och stek den i en stekpanna. Lika god att servas varm som kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén.
  2. Skär ett längsgående snitt. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg i osten i snittet. Bind ihop den med "steksnöre" Klappa in pressad vitlök och persilja.
  3. Bryn lök och vitlök i en stor stekpanna. Lägg i köttet och bryn det så att det får färg runt om. Tillsätt vatten, balsamicovinäger, buljongtärning. Lägg på ett lock och låt bräsera ca 20-30 minuter,
  4. Ta upp köttet och låt det ligga i ugnsfolié en stund under tiden som såsen blir klar.
  5. Koka upp sky och vatten. gör en redning med mjölet. Tillsätt matlagningsvin, créme fraiche, grädde. Låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ev några droppar collorit för att såsen ska bli brunare.
  6. Serveringstips: klyftpotatis eller ris, grönsallad.
  7. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SDMaya 25 januari 2010

    Superbt gott! Kommer lagas massor med gånget till! 5 stjärnor plus! Skickar med en bild på hur mitt blev. tack för ett underbart gott recept! /Maya

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.