Saftigt och gott:-) För såsälskare rekommenderas en god rödvinssås men det går utmärkt även utan!
Instruktioner
- Skala potatisen och koka ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt de sedan svalna.
- Skär en stor ficka i fläskytterfilén. Krydda filén med salt och peppar.
- Hacka rosmarin och timjan och smula lagerbladet. Blanda och fyll fickan med örterna. Skiva ner stavar av smör, ca 50-75 g och stäng igen fickan med hjälp av tandpetare.
- Pensla filén med soja. Lägg filén på en bädd av smör och olivolja. In i ugn 200 grader ca 30 minuter.
- Riv den skalade potatisen grovt på ett rivjärn och krydda med salt och peppar. (Man kan krydda med många andra kryddor, tex muskot, kryddpeppar, ost, vitlök etc efter egen smak).
- Stek sedan potatisrivet på ett stort stekjärn ca 10 minuter/sida tills kakan är gyllenbrun.
Publicerat den
13 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar