Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskytterfilé med karljohansvamp

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 3 timmar 50 minuter
Skriv ut

Komponerat direkt vid spisen. Blev riktigt gott! Jag använder torkad svamp som jag blötlägger kvällen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och lägg den i en plastpåse med sambal oelek och grilloljan. Låt ligga i några timmar, vänd påsen då och då. Skär filén i 1 cm tjocka skivor, salta, peppra och stek i smöret på båda sidor. Lägg filébitarna i en ugnsfast form. Diska ur stekpannan och stek sedan baconskivorna som klipps i mindre bitar. Lägg dem på filébitarna. Stek därefter svampen och dofta sedan över mjölet, späd med grädden och crème fraichen. Tillsätt worcestershiresås, kalvfonden och sojan . Smaka av och krydda ev. mera. Ta pannan från värmen och rör ner osten i såsen. Häll över köttet och gratinera i 200 graders ugn i 15-20 min.
  2. Serveras med ris och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.