- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 3 timmar 50 minuter
Skriv ut
Komponerat direkt vid spisen. Blev riktigt gott!
Jag använder torkad svamp som jag blötlägger kvällen innan.
Instruktioner
- Putsa filén och lägg den i en plastpåse med sambal oelek och grilloljan. Låt ligga i några timmar, vänd påsen då och då.
Skär filén i 1 cm tjocka skivor, salta, peppra och stek i smöret på båda sidor. Lägg filébitarna i en ugnsfast form.
Diska ur stekpannan och stek sedan baconskivorna som klipps i mindre bitar. Lägg dem på filébitarna.
Stek därefter svampen och dofta sedan över mjölet, späd med grädden och crème fraichen. Tillsätt worcestershiresås, kalvfonden och sojan . Smaka av och krydda ev. mera.
Ta pannan från värmen och rör ner osten i såsen. Häll över köttet och gratinera i 200 graders ugn i 15-20 min.
- Serveras med ris och en god sallad.
Publicerat den
27 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar