Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Eget påhitt som gjorde kanonsuccé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela filéerna i bitar (ca. 2x2 cm), hacka lök och svamp i ganska stora bitar och finhacka baconet. Skär chorizon i halva slantar.
  2. Börja med att knapersteka det finhackade baconet. Använd därefter baconfettet för att bryna filébitarna. Lägg över i en stor stekgryta.
  3. Bryn lök och svamp tills mesta vätskan i svampen är borta. Lägg ner korven och slå över grädde och mjölk. Pressa i vitlöken och lägg i buljongtärningarna. Låt koka ett par minuter.
  4. Slå över allt till grytan med kött. Smaka av grytan med resten av kryddorna. Servera med kokt potatis och en sallad.
  5. Smaklig måltid!!!

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • eddan 12 november 2008

    Blir den mycket stark

  • wildlife 12 november 2008

    Nej, vi tyckte inte det iallafall, men börja med bara 2-3 klyftor vitlök om du vill vara säker. Det kan ju skilja mycket i storlek och styrka när det gäller vitlök, men den jag använde var nog ganska normal... :-)

  • marierohrl 19 november 2008

    Kan man använda kyckling istället för fläskfilé? Marie

  • wildlife 19 november 2008

    Det går säkert bra att använda kyckling istället... :-)

  • Nallepuh13 24 november 2008

    JÄTTEGOTT!! Tack Wildlife

  • Buder 24 januari 2009

    Kanongott, jag använde kycklingfilé och det gick också jättebra.

  • Niloin 6 mars 2009

    Mycket god! Kan rekommenderas^_^

  • maggiebell 18 april 2009

    Väldigt gott! Bjöd på detta med kyckling i st f filé, bjöd hem kompisar. Alla åt - massor! Serverade ris till. Yummie, yummie!

  • farmoringer 15 juni 2009

    Det här var gott. Jag använde kycklingfilé. Uteslöt svampen sen redde jag med maizena. Serverade med ris. Ja, blev kanongott helt enkelt.

  • christincarlsson 15 februari 2010

    Super gott. klar 5

  • Farlini 24 mars 2010

    Absolut en stark 5a!! Tack för receptet =)

  • Mariana 20 augusti 2010

    En klar favorit, kommer att göras ofta!

  • wildlife 16 november 2011

    Så jäkla kul att se att så många gillar denna rätt ;) Tack för alla fina kommentarer och nu är det 1199 som sparat receptet. Den 1200'e ska jag bjuda på denna rätt om den personen kommer hit! ;D

  • MonikaA 10 januari 2012

    Kanongott !! Klar fullpoängare :)

  • MonikaA 10 januari 2012

    Kanongott !! Klar fullpoängare :)

  • MonikaA 10 januari 2012

    Kanongott !! Klar fullpoängare :)

  • MonikaA 10 januari 2012

    Kanongott !! Klar fullpoängare :)

  • BeritI 24 februari 2012

    Tack för bra recept !1

  • lordpansar 21 januari 2013

    Jättegott! Alltid jubel när denna rätt kommer på bordet

  • schablloner 5 december 2013

    Tack för ett bra recept, jätte gött :)

  • HUMPILA 5 januari 2014

    Jättegott, kommer att göras igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.