Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fläskytterfilé med färskost och rödkålsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fräsch huvudrätt som fungerar lika bra att grilla som att tillaga på spisen. Kombinera gärna denna måltid med ett glas pinot noir.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla rödkål och rödlöken. Ha ner i en bunke. Koka upp vatten och slå över kål och lök. Låt det mjukna i vattnet under cirka 5 minuter. Slå av vattnet och krama ur överflödig vätska. Blanda med finstrimlad paprika, fänkål, crème fraiche och kryddor. Ställ svalt.
  2. Kör mandlarna i en mixer eller kryddkvarn (eller hacka dem med kniv). Blanda med färskost och hackade örter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gnugga potatisarna rena och lägg ut på en ugnsplåt med kant. Slå över olja och smula över salt och peppar. Rosta i 225°C i 45-50 minuter. Tag ut och skaka om plåten en eller två gånger så att potatisarna får ordentligt med olja på sig. Känn med en tandpetare att de är klara. Strössla över strimlad salvia och rosmarin vid servering.
  4. Grilla köttet på låg temperatur och pensla under tiden med balsamicon. Salta och peppra. Är du osäker på när köttet är klart? Använd med fördel en köttermometer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.