Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Det här gör jag när jag vill göra det lätt för mig i köket. Sköter sig självt i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. ugn 175 grader , 60-90 minuter. Skär ytterfilèn i ganska tjocka skivor. Lägg ut dom i en långpanna som passar till ugnen. Blanda övriga ingredienser och häll dom över filèskivorna.
  2. Ställ in i 175 graders ugnsvärme i en till en och en halv timme.
  3. Servera med kokt potatis och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Bumbis 25 januari 2010

    Har du glömt att skriva sambal oelek för det finns inte med i receptet?

  • Okänd 27 januari 2010

    Om du läst receptet noga så ser du att sambal oelek är utbytt mot sweet chilsås. Många tycker sambal är starkt inkl. mig. Du kunde ju skrivit ett privat medelande. eller var du ute efter att kritisera bara. prova receptet först innan du kommenterar, tack.

  • eskalera 31 januari 2010

    Kommentar till frågan angående att sambal oelek inte står med i receptet: Det står ingenstans att det är utbytt, kunde lika gärna varit glömt (att man ska ha både sweet chilisås och sambal oelek el. dyl.). Jag reagerade också på det även om jag misstänkte att det var utbytt. Låter gott hursomhelst.

  • Okänd 4 februari 2010

    Receptet är korrigerat nu :)

  • miasvante 5 mars 2010

    Hur gott som helst!! Har gjort detta med vanliga kotetter förut, men tycker det blev än bättre med ytterfilé. tack för ett enkelt och toppenbra recept!!

  • Okänd 5 mars 2010

    Tack för din kommentar. Jag har också gjort receptet med vanliga kotletter men tycker som du att det blev bättre med fläskytterfilé, undras hur det blir med nötytterfilé.,.

  • The_mama97mia 28 mars 2010

    Det här blir det ikväll, jag har andra varianter på receptet , dom är snarlika, ville bara tala om att det går alldeles UTMÄRKT att göra på nötkött, jag har gjort på vilt, på utskuren biff, på hjortstek... Det blir så mört o gott! Detta kammar alltid hem en femma hos både mig och barnen.

  • boz1965 28 mars 2010

    Tänkte testa detta på kycklingfilé. Det blir säkert bra.

  • Philip-W 8 november 2010

    Bytte ut potatis mot ris och det blev superbt. :)

  • Heisjo 9 mars 2011

    Det blev gott, men jag använde både sweet chilisås och sambal oelek för att få lite sting på såsen:-)

  • Cassiopeya 17 december 2011

    Mums! Hade dock ingen creme fraiche hemma, så jag använde kesella istället, tror det hade blivit krämigare med cf, men ibland får man ta det som finns i skåpen ;) Gott var det i alla fall, mkt uppskattat. Hade högre ungstemp så det gick lite fortare, ca 45 min.

  • Cassiopeya 28 januari 2014

    Blev sugen på dessa i helgen. Gjorde liten variant dock och tillsatta mango chutney, samt tog lite mindre soja. Nästa gång tar jag även mindre sambal oelek så det blir lite mer barnvänligt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.