Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fladdermuskaka med läskigt god glasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den tionde muffinsen var ingen muffin, utan en hel sockerkaka i form av en fladdermus med mycket "blod" inuti. Också denna form är från English Shop i Göteborg och tillhör min kära kompis/granne/provsmakare. Grymt god blev kakan!

Ingredienser

Instruktioner

* Sätt ugnen på175°C och lägg margarinet i formen och ställ in i ugnen. * Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare. * Ta ut formen ur ugnen och rör runt, så margarinet täcker kanterna. * Häll i margarinet, mjölken och karamellfärgen i matberedaren och vispa runt. * Strö formen med ströbröd. * Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats. * Fyll smeten i formen och ställ in i ugnen och grädda i ca 35 minuter. * Lossa kakan från formen och låt svalna. * Under tiden kakan svalnar gör du glasyren. * Smält margarinet i en kastrull. * Ta bort kastrullen från plattan och rör i florsocker och vaniljsocker. * Rör i äggulan och färgen. Ställ på platan och rör ca 2-3 minuter så allt blir ordentligt varmt. * Häll glasyren på kakan och låt stelna. Dekorera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.