Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderbärssylt

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Fläderbären som mognar nu i september smakar inte så mycket au naturell. Men det blir en väldigt god sylt av dem. Passar bra både på rostat bröd och till pannkaka eller i filen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka bort så mycket av kvistar och skaft som är rimligt. Det gör ingenting att det blir en del kvar. Det är ju bara fibrer. Häll bären i en stor kastrull och tillsätt vattnet. Skala och skär äpplena i bitar. Koka upp och låt koka 5-10 minuter. Skumma under tiden.
  2. Ta kastrullen av värmen. Krossa äppelbitarna med en rotfruktsstamp. Häll i sockret. Rör om så det smälter. Koka upp igen och koka ca fem minuter.
  3. Rör ut natriumbensoatet i lite av den heta sylten och blanda sedan ut det i dela mängden. Häll upp i rena burkar och förslut omedelbart.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • heididiane 16 oktober 2011

    Mycket god! Jag halverade satsen och fick ut 2 stora syltglas som räcker långt för detta hushåll :)

  • Frida_S_79 16 september 2013

    Hej! Jag undrar hur mycket äpplen det ska va, står bara 2, är det helt enkelt 2 stycken?! Fast det kanske är för lite...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.