Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomsmarmelad

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Sommarfrisk smak av fläder...

Ingredienser

Instruktioner

Skölj citronerna noga och skala dem tunt. Skär skalet i tunna strimlor. Blanda fläderblomssaften, sockret, citronskalet och saften i en kastrull. Koka i 10 minuter. Tag kastrullen från värmen. Skumma väl. Låt stå i 15 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt. Ca 1 1/2 Liter marmelad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lindanemon 11 juni 2008

    Liten fråga: Ska fläderblomssaften vara utspädd eller inte?

  • NicoleNilhag 9 juli 2011

    ska saften vara koncentrerad eller blandad med vatten först?

  • MrsC 1 augusti 2011

    Koncentrerad saft.

  • mar-got 17 juli 2017

    Det här skall verkligen provas :) låter mums :)

  • Kerstin 14 juni 2018

    Detta recept fungerar inte. Det blev bara en söt sirapsliknande konsistens som inte stelnande.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.