En vackert marmorerad cheesecake där fläderblomssaften och hallonen ger en syrlig och fräsch smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen till små smulor med en mixer eller i en matberedare. Blanda smulorna med smöret. Klipp ut en rundel bakplåtspapper som är lika stor som en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och lägg det i botten. Tryck ut blandningen och grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den svalna.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, 5-10 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda dem med kesella, créme fraiche, socker och fläderblomssaft i en kastrull. Värm det på medelhög värme tills det börjar koka. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen. Ställ kastrullen över ett kallt vattenbad. Häll smeten i formen och låt den stå i kylskåp i 1 timme.
- Vispa ihop socker, vatten och maizena i en kastrull. Tillsätt hallonen och låt det koka upp. Sänk temperaturen på plattan och låt det småkoka i ca 5 minuter under omrörning. Såsen ska tjockna. Sila såsen genom en finmaskig sil och låt den svalna.
- Ta ut cheesecaken och klicka ut såsen. Dra med en kniv för att få ett marmorerat mönster. Garnera kakan med hallon och servera.
Publicerat den
7 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar