Perfekt midsommartårta som går att förbereda i god tid. Tårtan är också utmärkt att ta med till landet, i båten eller var du väljer att fira din midsommar. Sen är det enkelt att garnera med rikligt med jordgubbar vid servering.
Instruktioner
- Ugn 200°
- Botten: Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna. Tryck ut den smuliga degen i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter. Ställ degen i kylen minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
- Fyllning: Vispa ricotta, crème fraiche, florsocker, vaniljfrön och limeskal och saft till en slät kräm.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm lite av flädersaften i en kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta i den varma saften. Rör i all saft i ostsmeten.
- Häll smeten i pajformen. Låt tårtan stelna i kylen cirka 2 timmar.
- Gelé: Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm saften i en kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén stelna tills den är trögflytande innan den hälls över tårtan. Låt tårtan stelna ytterligare minst 2 timmar i kylen.
- Garnera med jordgubbar och mynta vid servering.
- Lycka till!
Publicerat den
17 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den ser jättegod ut. Tror du det går att frysa ner den, om man vill göra den några dagar i förväg?