Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädergubbar med maräng- och citrusgrädde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Sitter just och bläddrar i senaste ICA-Kuriren (nr 29-30/11) och får syn på detta recept. Omedelbart börjar det vattnas i munnen och jag riktigt känner smaken. Måste testas omgående!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör ned dem i flädersaften och blanda detta med jordgubbarna. Låt stå och marinera en stund.
  2. Vispa grädden och smula ned marängerna (men spara litet smulor till garnering). Rör lemon curden mjuk med vatten och vänd sedan med lätta drag ned den litet slarvigt i grädden.
  3. Lägg jordgubbarna i glas och häll lagen över. Klicka på grädden. Toppa gärna med litet extra lemon curd och marängsmulor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • caha03 9 juli 2012

    Supergott! Såg också receptet i ICA-kuriren, har blivit en favorit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.