Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderkapris

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Jag hittade ett recept på kapris som skulle göras på de gröna och omogna fläderbären. Men för mig är kapris något salt och lite syrligt i munnen, därför är ingredienserna inte riktigt lika i min variant. Det receptet såg ut så här: 1 dl ättika 12 %, 1 dl vatten,1 msk socker, 1,5 tsk salt och 0,5 l gröna fläderbär. Jag gjorde så här i stället:

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka bort bären från klasarna, se till att så mycket av skaften som möjligt kommer bort, skölj bären noga under rinnande kallt vatten.
  2. Koka upp vatten, ättika, vitvinsvinäger, socker, vatten och salt, låt sjuda tills allt har lösts upp. Lägg i bären och sjud ca 10 minuter.
  3. Häll upp i väl rengjorda och varma burkar, tillslut dem omedelbart. Förvara burkarna svalt när de kallnat. Använd dem på samma vis som vanlig kapris, till stekt fisk frästa i smör tillsammans med finhackad lök och rödbetor, eller varför inte göra en god kaprissås, i potatissallad eller som garnityr till wienerschnitzel. Det finns säkert många fler maträtter där kapris skulle kunna användas.
  4. Men det gäller att vara snabb med plockningen, snart mognar bären och då får man hitta på något annat smaskigt att göra!

Kommentarer (5)

  • Jane 21 augusti 2019

    Hej, är lite sugen på att testa detta recept då jag ju gillar kapris. Gör du fortfarande samma recept eller har du hunnit experimentera ännu mer och förbättrat det. Lite skeptisk. Det är stora skillnader på socker och salt-mängden men det kanske är rätt. Vill att det ska smaka sål ikt riktig kapris som möjligt. :)

  • Jane 21 augusti 2019

    Hej, är lite sugen på att testa detta recept då jag ju gillar kapris. Gör du fortfarande samma recept eller har du hunnit experimentera ännu mer och förbättrat det. Lite skeptisk. Det är stora skillnader på socker och salt-mängden men det kanske är rätt. Vill att det ska smaka sål ikt riktig kapris som möjligt. :)

  • Jane 21 augusti 2019

    Hej, är lite sugen på att testa detta recept då jag ju gillar kapris. Gör du fortfarande samma recept eller har du hunnit experimentera ännu mer och förbättrat det. Lite skeptisk. Det är stora skillnader på socker och salt-mängden men det kanske är rätt. Vill att det ska smaka sål ikt riktig kapris som möjligt. :)

  • Jane 21 augusti 2019

    Hej, är lite sugen på att testa detta recept då jag ju gillar kapris. Gör du fortfarande samma recept eller har du hunnit experimentera ännu mer och förbättrat det. Lite skeptisk. Det är stora skillnader på socker och salt-mängden men det kanske är rätt. Vill att det ska smaka sål ikt riktig kapris som möjligt. :)

  • Jane 23 augusti 2019

    Hej, är lite sugen på att testa detta recept då jag ju gillar kapris. Gör du fortfarande samma recept eller har du hunnit experimentera ännu mer och förbättrat det. Lite skeptisk. Det är stora skillnader på socker och salt-mängden men det kanske är rätt. Vill att det ska smaka sål ikt riktig kapris som möjligt. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.