Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädermarinerad kyckling med pärlcouscous och limesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingen blir härligt saftig och karamelliserad av en enkel marinad. Den serveras med en god pärlcouscoussallad med både knaprighet och lite hetta och en svalkande limesås. Supergoda smakkombinationer i en och samma tugga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklinglårfiléerna i en plastpåse och häll i marinaden. Förslut plastpåsen och låt marinera i minst 2 timmar i kylskåp.
  2. Riv skalet av limen till limesåsen. Blanda limeskalet med créme fraiche, salt och peppar i en skål.
  3. Koka upp vatten och salt till pärlcouscousen. Häll i pärlcouscousen och låt koka i 20 minuter. Sila av vattnet. Hacka mandeln grovt. Rosta den hackade mandeln i en torr stekpanna tills den fått lite färg. Skölj spenaten och rucolan, torka den väl. Hacka chilin.
  4. Stek kycklinglårfiléerna ca 5 minuter på varje sida i en stekpanna eller på grillen.
  5. Lägg bladspenat och rucola på ett stort fat. Häll över pärlcouscousen. Toppa med den hackade chilin och den rostade hackade mandeln. Salta och peppra. Lägg de stekta kycklinglårfiléerna på fatet. Servera med limesåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.