Väldigt smarrig flädermoussetårta med vit choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan i en bunke, blanda i smöret och tillsätt ett ägg, i taget. Blanda väl. Häll smeten i en springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda botten mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt.
- Flädermousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker pösigt och blanda i det med grädden.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med 2 msk flädersaft. Rör i det smälta gelatinet i gräddblandningen och häll i resten av saften. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen.
- Häll smeten i formen och låt stå i frysen i 4 timmar. Ta fram tårtan 30 minuter innan den ska serveras och garnera med färska bär.
Publicerat den
2 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar