Krispiga flarn av kokos är enkla att göra och bryter fint mot en krämig parfait.
Instruktioner
- Fläderparfait:
Blanda äggulor, florsocker och flädersaft i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme och under vispning tills krämen tjocknat. Ta från värmen och låt krämen svalna. Vispa grädden. Vänd ner krämen i den vispade grädden. Klä en 1½ liter form med plastfolie. Häll smeten i formen och ställ in i frysen och låt stå i minst 5 timmar.
- Kokosflarn:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt svalna. Tillsätt sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner blandningen i smöret, och avsluta med ägget. Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ta drygt 1 msk till varje kaka och lägg inte klickarna för tätt, smeten flyter ut under gräddning.
- Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter tills flarnen fått fin färg.
- Ta ut parfaiten 15 minuter före servering och servera den tillsammans med kokosflarnen.
Publicerat den
3 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar