Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädertårta med vit choklad

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Dagens bästa överraskning är denna lyxiga jordgubbstårta med fin flädersmak och vit chokladglasyr. Ur Allers nr 26/12.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Mjöla med potatismjöl.
  2. Smält matfettet. Bryt chokladen i bitar och tillsätt den i matfettet. Rör om tills chokladen smält. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör ned äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Sikta därefter ned potatismjöl och bakpulver. Häll sist i saften och rör åter smeten slät.
  3. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Den får gärna fortfarande vara litet kladdig i mitten när den tas ut. Låt kakan kallna i formen.
  4. Rensa och skölj jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar eller skivor och lägg i en skål tillsammans med citronskalet. Häll över fläderblomssaften. Rör om varsamt och ställ bären svalt att dra i lagen medan kakan kallnar.
  5. Ge grädden till glasyren ett uppkok och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och tillsätt den i grädden. Rör om till en slät sås.
  6. Lossa kakan från formen och lägg upp på fat. Ringla över den vita glasyren. Toppa med bären och strö över den rivna chokladen. Garnera gärna med några söta blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.