En makalöst god och fräsch Tiramisu!
Gör gärna denna dessert en dag i förväg så att fyllningen sätter sig och kexen tar smak av den goda fläder- och likörblandningen. Förvaras kallt fram till servering.
Instruktioner
- Vispa äggulor och 1½ dl socker poröst. Tillsätt mascarponeost, färskost, 2 dl flädersaft och vaniljsocker. Vispa till en slät smet. Vispa äggvitor och ½ dl socker till en fast marängsmet. Vänd försiktigt ner den i ostsmeten.
- Blanda vin, Amaretto och 1 dl flädersaft. Doppa hälften av kexen i vätskan och lägg dem i en form, ca 25x25 cm. Bred över hälften av ostsmeten och lägg på hallonen. Doppa resterande kex i sprit- och fläderblandningen och lägg dem i formen. Bred över återstående ostsmet. Låt tiramisun stå i kylen i ca 6 timmar.
- Pudra över kakao och toppa med fikonklyftor, bär, myntablad och blommor vid servering.
Publicerat den
10 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar