Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädertiramisu med fikon och sommarbär

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En makalöst god och fräsch Tiramisu! Gör gärna denna dessert en dag i förväg så att fyllningen sätter sig och kexen tar smak av den goda fläder- och likörblandningen. Förvaras kallt fram till servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och 1½ dl socker poröst. Tillsätt mascarponeost, färskost, 2 dl flädersaft och vaniljsocker. Vispa till en slät smet. Vispa äggvitor och ½ dl socker till en fast marängsmet. Vänd försiktigt ner den i ostsmeten.
  2. Blanda vin, Amaretto och 1 dl flädersaft. Doppa hälften av kexen i vätskan och lägg dem i en form, ca 25x25 cm. Bred över hälften av ostsmeten och lägg på hallonen. Doppa resterande kex i sprit- och fläderblandningen och lägg dem i formen. Bred över återstående ostsmet. Låt tiramisun stå i kylen i ca 6 timmar.
  3. Pudra över kakao och toppa med fikonklyftor, bär, myntablad och blommor vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.