Instruktioner
Ansa fläskfilén, skär den i tunna skivor och lägg i dem i en skål. Skala och hacka vitlöken fint och tillsätt till köttet. Strö över maizena och häll i sherryn/juicen. Blanda väl tills köttet är helt täckt. Låt stå och marinera medan du gör i ordning grönsakerna.
Ansa och skär under tiden salladslök och sockerärter i bitar på diagonalen. Blanda socker och soja. Hetta upp hälften av oljan i en wok på hög värme. Tillsätt sockerärterna och woka 1-2 min. Tillsätt salladslöken och woka ytterligare 1 min. Ta grönsakerna ur woken och lägg åt sidan.
Hetta upp resten av oljan i woken tills den är mycket het. Tillsätt fläskfilén och marinaden. Woka på hög värme 3-4 min eller tills köttet är brynt. Rör ner sojablandningen och woka ytterligare 1 min. Lägg tillbaka grönsakerna och woka 2 min. Servera genast.
Jag tycker att det är godast med nudlar till, men ris går också bra.