Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsk med kål

 
Skriv ut

Ungersk kålgryta -" Lucskoskáposzta" Sommarkyndel ger en extra god smak men kan vara utan...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär revbensspjällen i bitar. Fräs löken i en gryta, tillsätt paprikapulver, ca 2 dl vatten, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk. Tillsätt revbensspjäll, salt, vatten och peppar. Häll ca 9 dl kokande vatten över dem. Koka under lock på svag värme ca 30 min.
  2. Skär kålen i klyftor och lägg den i grytan. Tillsätt dill, sommarkyndel (eller timjan) och koka sakta under lock tills köttet känns mört och kålen känns mjuk.
  3. Ta ut ungefär en halv kopp av varm vätska från grytan och blanda med matlagningsgrädde, créme fraiche och vetemjöl. Vispa tills mjölet är väl blandat. Häll sås blandningen tillbaka till grytan, och låt sjuda i ca 5 min. Smaksätt med vit vinäger.
  4. Servera med vitt bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.