Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé a la Erik

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God fläskfilé marinerad i portvin och fransk senap, ugnsteks med en touch farinsocker. Passar bra till bjudmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fläskfilén på ett fat och gnid in den ordentligt med senapen. Blanda sherry, pressad lime eller citron, peppar, kryddpeppar, ingefära och salt och häll blandningen över köttet. Ställ fatet kallt i 6-12 timmar.
  2. Tag upp köttet ur marinaden och lägg det på ett smort ugnssäkert fat. Strö över farinsocker och sätt gärna en köttermometer i den tjockaste delen av filén.
  3. Stek köttet i 225 grader i cirka 30 minuter eller tills termometern visar 75 grader. Pensla gärna med marinaden under tiden.
  4. Skär upp filén i tunna skivor och häll över skyn och servera genast. Servera tillsammans med råstekt eller ugnsrostad potatis eller ris och en fräsch sallad. Glöm inte bort ett lättare rödvin att dricka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.