Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfile i grekisk marinad

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Köttet får en smak av "grekland"

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop marinaden i en skål med lock. Pressa i saften från citronen samt skala och skär vitlöken i små bitar. Lägg i fläskfilén i marinaden i ca 2 timmar. Vänd filén några gånger då och då. Ta upp filén, torka den. Grilla den ca 20-25 minuter Vänd den då och då, så den får fin färg runt om. När den är färdig salta och skär den i skivor. Serveras gärna med klyftpotatisar, sallad och tzatziki till. Lycka till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • enAnnan 9 juni 2008

    Gott. Vi skar dock filéen i tjocka skivor innan vi marinerade och grillade. Passade suveränt till tzatziki med den friska smaken. Vi hade oxå egen klyftpotatis och oliver till.

  • delikat 7 september 2008

    Jättegott! T.o.m. barnen föredrog att äta kött framom grillad korv.

  • The_mama97mia 11 januari 2009

    Mums... Jag skar i tjocka skivor o la i marinad över natten. Grillade inte, det blåste för mkt idag, stekte i panna, gick bra det med. Jag gillar det citrusfriska i marinaden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.