Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med äpple och kiwi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbt och lätt. Festlig gryträtt där en fyllig fruktsås får extra hetta av mango chutney och curry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor. Bryn dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva löken. Fräs lök, pressad vitlök och curry i lite matfett i en gryta tills löken är mjuk. Skala och riv äpplet grovt. Skala och skiva bananen. Lägg ner äpple, banan, soja, mango chutney, vatten och smulad buljongtärning i grytan. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
  2. Lägg ner fläskfilé och häll grädden i grytan och låt den puttra i ytterligare ca 5 minuter. Skala och tärna kiwin. Strö frukten över grytan. Smaka av och låt allt bli genomvarmt.
  3. Bjud kokt ris och extra mango chutney till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.