Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med apelsin i lergryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod rätt med smak av apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa apelsinen. Skär köttet i skivor, krydda med salt, peppar, stött rosmarin.
  2. Lägg köttet i den genomfuktade lergrytan, häll över saften av apelsinen och buljongen samt grädden.
  3. Lägg på locket, ställ i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttet ca 1 timme, eller tills köttet känns mört.
  4. Häll av skyn i en kastrull, red av. Häll tillbaka såsen över köttet, sätt in i ugnen ca 10 min. . Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nickegbg 22 april 2010

    Hur mycket buljong skall det vara i från början. Mvh / Niklas

  • Karin Wedmark 20 februari 2021

    Ingredienserna och instruktionen går inte ihop...sherry...buljong..och riven ost.....blev för torrt om man tog tiden....men smaken av såsen var mycket god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.