- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En jättegod rätt med smak av apelsin.
Instruktioner
- Pressa apelsinen. Skär köttet i skivor, krydda med salt, peppar, stött rosmarin.
- Lägg köttet i den genomfuktade lergrytan, häll över saften av apelsinen och buljongen samt grädden.
- Lägg på locket, ställ i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttet ca 1 timme, eller tills köttet känns mört.
- Häll av skyn i en kastrull, red av. Häll tillbaka såsen över köttet, sätt in i ugnen ca 10 min.
.
Servera med pressad potatis.
Publicerat den
6 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket buljong skall det vara i från början. Mvh / Niklas
Ingredienserna och instruktionen går inte ihop...sherry...buljong..och riven ost.....blev för torrt om man tog tiden....men smaken av såsen var mycket god!