Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med Bacon i Grönpepparsås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Skivad fläskfilé med baconbiter i en otroligt god grönpeppar sås. Serveras förslagsvis med tagliatelle/bandspaghetti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp baconen och skär köttet i bitar. Lägg dem i olika skålar.
  2. Koka ihop såsen i en kastrull. (Krossa de extra grönpepparkornen i t.ex. en mortel).
  3. Stek baconen i en stekpanna.
  4. Salta och bryn köttet. Häll på den stekta baconen i samma stekpanna som köttet.
  5. Häll på vinet på köttet och baconen och låt det stå och puttra i några minuter.
  6. Häll på grönpepparsåsen i samma stekpanna som det andra och låt det stå och puttra under lock i ca 10 minuter.
  7. Om Ni serverar med bandspaghetti skall den börja kokas ungefär samtidigt som det andra står och puttrar under lock. Använd dessa 10 minuter till att duka och göra en fräsch grönsallad.
  8. Serveringsförslag: Grön och vit bandspaghetti, en fräsch grönsallad och baguette.
  9. Dryckestips: Vin, öl och cider.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.