Skivad fläskfilé med baconbiter i en otroligt god grönpeppar sås. Serveras förslagsvis med tagliatelle/bandspaghetti.
Instruktioner
- Klipp baconen och skär köttet i bitar. Lägg dem i olika skålar.
- Koka ihop såsen i en kastrull. (Krossa de extra grönpepparkornen i t.ex. en mortel).
- Stek baconen i en stekpanna.
- Salta och bryn köttet. Häll på den stekta baconen i samma stekpanna som köttet.
- Häll på vinet på köttet och baconen och låt det stå och puttra i några minuter.
- Häll på grönpepparsåsen i samma stekpanna som det andra och låt det stå och puttra under lock i ca 10 minuter.
- Om Ni serverar med bandspaghetti skall den börja kokas ungefär samtidigt som det andra står och puttrar under lock. Använd dessa 10 minuter till att duka och göra en fräsch grönsallad.
- Serveringsförslag: Grön och vit bandspaghetti, en fräsch grönsallad och baguette.
- Dryckestips: Vin, öl och cider.
Publicerat den
20 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar