Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med gorgonzolarisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festlig fläskfilé med krämig gorgonzolarisotto och balsamicosås. Succén är given!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn hela filén i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra filén runtom. Häll över 2 dl vatten och låt filén bräsera klart under lock på mycket svag värme. Stick en köttermometer i mitten på filén, vid 68-70 grader är den klar. Vänd den en gång under tiden. Strö rosmarin runt filén mot slutet.
  2. Risotto: Fräs lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Tillsätt ris och fräs tills det blir blankt. Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd sedan med buljongen, lite i taget tills riskornen mjuknat, men fortfarande har en kärna kvar. Fräs spenaten i smör. Blanda den heta risotton med spenaten och smulad ost. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Risotton ska vara krämig, tillsätt annars mer buljong.
  3. Sås: Sila skyn från stekningen. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vinägern och därefter skyn. Koka upp. Vispa ner créme fraiche i såsen. Sjud någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva filén, häll över lite sås och strö över hackade valnötter. Servera med risotton, såsen och haricots verts med lite finhackad rödlök över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.