Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med konjaksås

 
Skriv ut

En välsmakande enkel rätt som alltid går hem både till vardag som fest

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på ca 250 grader (celsius)
  2. Skala potatisen och koka i ca 5 min tills de blir halvmjuka fortsätt sedan med att klyfta potatisen, förbered även fläskfilén genom att skära den i centimetertjocka skivor som du sedan pressar ut till tunnare skivor ca ½ cm
  3. Bred ut potatisen i en väl smord långpanna och salta dem, ha dem sedan inne i mitten av ugnen i ca 10 min vänd då runt potatisen och sänk värmen till ca 225 grader (celsius) och strö gärna över någon örtkrydda (jag använder vanlig salladskrydda), fortsätt sedan ha dem i ugnen ytterligare ca 5-10 min tills potatisen mjuknat
  4. Medan potatisen är i ugnen så steker man fläskfiléskivorna i vanligt smör, samtidigt så häller man upp grädden i en kastrull och börjar koka upp grädden under tiden man steker
  5. Lägg sedan de färdigstekta skivorna i grädden och låt dem koka upp med såsen, under tiden såsen kokar upp smular man i buljongtärningen/arna och tillsätter konjak efter eget tycke. Ett litet tips är att låta en omgång med konjak vara i en stund innan man provsmakar, annars kan det lätt ge en lite starkare smak än vad det blir i slutändan. Konjaksort väljer man själv efter vad man tycker är gott eller från rekommendationer från andra, själv har jag provat med både Napoleon och Grönstedts och båda har givit ett välsmakande resultat
  6. Tillsätt sedan soja så att såsen får en behagligt brun färg, red sedan av såsen så den får en bra konsistens
  7. När potatisen känns färdig är det bara att ta ut den så är det klart att servera Serveras gärna med lite sallad så man får en bra helhet tillsammans med fläskfilén

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.