Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med mustig sås av plommon och smak av mörk choklad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjudningsmat - fläskfilé - servera med såsen, haricot verts och klyftpotatis eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och bryn köttet lätt runtom. Salta och peppra.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 20 minuter.
  4. Ta ut köttet och låt det vila i smörpapper 10- 15 minuter.
  5. Fräs lök, vitlök, pumpafrön, mandel och kryddor lätt i smöret i en vid panna. Häll i vatten, fond och katrinplommon och låt det sjuda 10 minuter under lock. Bryt i chokladen och rör tills den smält. Såsen får ej koka mer.
  6. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar. Såsen ska ha en tjock konsistens.
  7. Skiva köttet och servera med såsen, haricots verts och klyftpotatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.