Instruktioner
Börja med grönsakerna. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönskerna krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några minuter. Strö över persilja. servera med grönsakerna.
Mkt gott! Bytte dock ut fläskfiléen mot kycklingsfilé och matlagningsgrädden mot creme fraische. Kommer göra denna rätt flera ggr. Grönsakerna kan man byta ut mot ris eller pasta.
Väldigt gott! Dubblade receptet, men tog bara 3 dl vispgrädde och 1 stor vitlöksklyfta. Missade visst persiljan också men supergott ändå! En klar femma. Gott, lyxigt och lättlagat :D