Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med saffranspasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En helt underbart god och lättlagad helgrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén ren från hinnor och skär den i 1½ cm tjocka skivor. Pensla köttet med sojan och olivoljan. Låt köttet stå i rumstemperatur medan du gör i ordning pastan och örtparmesanen.
  2. Saffranspastan: Skär grönsakerna i mycket tunna långsmala strimlor. Börja med att skiva moroten och zucchinin på längden med en potatisskalare eller osthyvel och skär sedan strimlor med en vass kniv. Koka pastan enligt anvisning i rikligt med vatten. Låt grönsaksstrimlorna koka med 1-2 minuter på slutet.
  3. Låt allt rinna av väl i ett durkslag. Finfördela salt och saffran i en mortel och blanda med ca 3 msk olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt pastan och grönsakerna och sväng runt det hela några sekunder på en het platta.
  4. Örtparmesan: Grovriv parmesan och blanda de hackade färska örterna. Blanda allt i en skål och smaksätt med pressad vitlök samt lite nymald svart- eller vitpeppar.
  5. Hetta upp en stekpanna och låt smöret bli brynt. Krydda och lägg i fläskfiléerna och stek dem lätt ca 1 minut på varje sida. Lägg upp pastan på varma tallrikar och strö rejält med örtparmesan över. Lägg på det nystekta köttet och garanera med basilikablad. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LadyBump 7 januari 2012

    Tack för att du har lagt in detta recept!, Jag letade länge på Allt om mat utan resultat, Jag hade receptet i en tidning förrut men har rensat bort den utan att spara receptet. Vad glad jag blev när jag hittade det här. Rekommederas varmt, det är en smakrik och god helgrätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.