- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Grymt god stuvning, fläskfilén bör nog bytas ut mot något vackrare och mer spännande kött då den såg lite grådassig ut när vi serverade den. Men det var ossanolikt gott.
Instruktioner
- Strimla vitkålen och koka upp den. Häll av vattnet och lägg i kålen i en stor panna tillsammans med scharlottenlöken och champinjonerna. Häll över grädde och koka ihop. Smaksätt med soja, salt och peppar.
- Skär morötterna i ungefär jämnlånga stavar och ångkoka.
- Skär fläskfilén tunt och släng i en panna med stekfett. Stek ett tag och lyft upp fläskfilén. Häll i en skvätt rödvin, några hela grönpepparkorn, kalvfond och grädde. Mjölk+redning går säkert bra att ha istället för grädde om man vill akta vikten.
- Lägg up en stor slev stuvning på en tallrik, lägg de kokta morotsstavarna över stuvningen och slutligen fläskfilén över morötterna. Garnera med en kvist persilja.
Publicerat den
19 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar