Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med teriyakisås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan det bli något annat än gott när teriyakisås är inblandat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader. Skär bort hinnor och eventuellt fett från fläskfilén. Skär den i inte för tunna skivor och bryn dem lätt i matfett. Låt köttet eftersteka under lock på rätt svag värme så att det blir genomstekt. Låt det ligga kvar i stekpannan så länge.
  2. Borsta potatisarna rena, skär i drygt 1 centimeter tjocka skivor och lägg i en oljepenslad liten långpanna eller ugnssäker form. Pensla också potatisskivorna med olja. Strö över hackad persilja och gourmetsalt. Sätt in i ugnen och låt formen stå i ugnen cirka 15 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
  3. Ta upp köttskivorna ur stekpannan och värm kvarvarande sky. Häll på och hetta upp vatten med skyn. Vispa i kalvfond, soja, teriyakisås och svartpeppar. Rör i matlagningsyoghurt och hetta upp. Vispa i maizenaredning till lagom såskonsistens. Smaka av med farin och balsamvinäger. Ev mer kalvfond och/eller soja också.
  4. Lägg till sist i köttskivorna och hetta upp i såsen. Strö rostade sesamfrön över köttet. Servera med de bakade potatisskivorna och någon grönsak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mejliz 5 januari 2010

    Låter mumma =) ska jag testa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.