Putsa fläskfilén och skär ett djupt snitt längs hela filén. Krydda med salt och peppar.
Blanda fetaost, soltorkade tomater och örtkryddor. Fyll filén med blandningen och fäst ihop filén med tandpetare eller bind ihop den.
Bryn filén runt om i smör. Lägg över den i en ugnsfast form.
Lägg lökskivor och morotsslantar runt om filén. Smula ner köttbujongtärningen och häll på vatten. Stek i ugnen ca 20 minuter.
Sila av bujongen i en kastrull., tillsätt grädden och låt puttra i ett par minuter.. Smaka av med kryddor och balsamvinäger. Red med maizena.
Severa köttet i skivor med sås, klyftpotatis och en sallad.
Vilket super recept! Enkla råvaror och goda smaker. Mina middagsgäster var väldigt nöjda likaså min make. Jag kommer definitivt att laga denna rätt igen. Jag lindade in filén i baconskivor och det smakade hur gott som helst. Hade dock inne filén längre än 20 minuter, det blev nog 45 minuter istället.
Vilket super recept! Enkla råvaror och goda smaker. Mina middagsgäster var väldigt nöjda likaså min make. Jag kommer definitivt att laga denna rätt igen. Jag lindade in filén i baconskivor och det smakade hur gott som helst. Hade dock inne filén längre än 20 minuter, det blev nog 45 minuter istället.