Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med tomat och fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gudomligt god sås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 200 grader värme.
  2. Putsa fläskfilén och skär ett djupt snitt längs hela filén. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda fetaost, soltorkade tomater och örtkryddor. Fyll filén med blandningen och fäst ihop filén med tandpetare eller bind ihop den.
  4. Bryn filén runt om i smör. Lägg över den i en ugnsfast form. Lägg lökskivor och morotsslantar runt om filén. Smula ner köttbujongtärningen och häll på vatten. Stek i ugnen ca 20 minuter.
  5. Sila av bujongen i en kastrull., tillsätt grädden och låt puttra i ett par minuter.. Smaka av med kryddor och balsamvinäger. Red med maizena.
  6. Severa köttet i skivor med sås, klyftpotatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maithai 20 september 2009

    Vilket super recept! Enkla råvaror och goda smaker. Mina middagsgäster var väldigt nöjda likaså min make. Jag kommer definitivt att laga denna rätt igen. Jag lindade in filén i baconskivor och det smakade hur gott som helst. Hade dock inne filén längre än 20 minuter, det blev nog 45 minuter istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.