Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med vitlökssås och goda potatistoppar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jag gör såsen lite tjockare och med mer vitlök i än vad som står i receptet. "Men det är ju en smaksak"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn köttet, sätt sen in köttet i 225 graders ugn ca 10 - 15 min. Finhacka vitlöken och låt den puttra i smör ca 1 minut utan att ta färg.
  2. Pudra över mjöl och späd med buljong och grädde. Koka i ca 5 min, tillsätt persiljan och mixa såsen slät smaka av med salt och peppar. Pressa den kokta potatisen och rör i äggulorna, smöret och grädden smaka av med salt och peppar.
  3. Sprisa eller klicka ut moset till toppar, strö på parmesanost.
  4. Gratinera i 225 grader tills topparna har fått fin färg. Häll såsen över köttet och klipp persilja över. Servera en tomatsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • m_ads 6 december 2009

    Jätte gott.

  • Slemelie 24 september 2010

    Rätten verkar urläcker så den får nog bli vår lördags middag till helgen. Men har en fundering, ungeför hur länge behöver potatistopparna vara inne? Lagom att stoppa in dom samtidigt som fläskfilén eller kräver de mer/mindre tid? Tacksam för svar! /Emelie

  • bikbok 31 januari 2011

    Tack för flera fina recept :) /Puuffen

  • lillemu 30 oktober 2011

    Helt underbar sås! Tack så mycket för det receptet. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.