Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé och potatismos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och god rätt som barnen ( och vuxna ) älskar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. skiva, salta och peppra fläskfilén. Stek den gyllenbrun i stekpanna.
  2. Gör potatismos
  3. Lägg potatismos längs kanterna i en form, fyll mitten med köttet.
  4. Såsen: smält lite margarin, vispa i mjöl. Fyll på med önskad mängd mjölk (efter hur galen i sås man är). Lägg i riven ost som får smälta. Smaka av med ketchup, (ganska mycket. Salt och peppar. Häll såsen över köttet i formen.
  5. In i ugnen ca 25 minuter på 175-200 grader.
  6. Servera med sallad (gärna ättikssallad)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gurgelfranz 18 januari 2010

    Tack för ett bra barn-recept. Barnen var väldigt förtjusta i rätten medan vi vuxna nog hellre gjort något annat med fläskfilén. Betyget blir en kompromiss!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.