Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé och potatismos under svamptäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig höjdare... Enkel att göra och går att förbereda innan gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Putsa fläskfilén från senor och skär den i 1½-2 cm skivor. och salta och peppra med svartpeppar stek filén ca 3-4 min på varje sida lägg åt sidan på ett fat med folie över
  3. Sås: ***************************** Om du använder färska champinjoner så sköljer du dem och skär i skivor, lägg dem i en torr kastrull och låt ev vatten koka bort. Lägg i en liten klick smör och (har du burkchampinjoner så har du dem i smöret) låt det fräsa ett par minuter ha sedan i mjöl (ta gärna kastrullen av värmen när du har i mjölet för då slipper du att det bränner i botten) rör runt så att alla ev klumpar försvinner. Späd med grädde och ev vatten el mjölk, det ska inte vara för tunn som en sås utan en stuvning. Salta och ha i vitpeppar låt puttra ett par minuter och ställ sedan åt sidan.
  4. Mos:******************************* Häll av vattnet och låt potatisen ånga av sig någon minut. Klicka i 50 g smör och vispa med elvispen tills smöret smält. Späd sedan med lite mjölk tills moset har en bra konsistens. Salta och peppra med svartpeppar.
  5. **************
  6. Lägg mos runt kanterna i en stor eldfast form med hög kant, i mitten lägger du köttet häll över svampstuvningen och strö riven ost över alltihop gratinera i ugnen på 200grader ca 10min om du förbereder rätten så bör den stå i 175grader och då ca 30-35 minuter eller tills den är varm och det puttrar i den.
  7. Servera med en god sallad till Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.