Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Baconlindad fläskfilé med romasås och tomatsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläskfilen: Sätt ugnen på 200 grader. Rada upp baconskivorna bredvid varandra i en ugnsäkert fat. Pensla 1 msk olivolja på baconen. Krydda med oregano, salta och peppra.
  2. Riv måttligt med padanoost över baconen. Lägg i fläskfilén och linda in den i baconen. Stek i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.
  3. Romasås: Häll 3 dl passerade tomater i en kastrull, tillsätt 3 msk olivolja. Pressa ner 2 vitlöksklyftor. Skala och finhacka en gul lök, rör ner i kastrullen. Krydda med oregano, salta och peppra. Rör ner 1 dl matlagningsgrädde och 1 msk vit balsamvinäger. Tillsätt 1 msk strösocker och koka upp såsen lätt.
  4. Servera gärna med klyftpotatis, skivade tomater och en god sallad, kall tomatsås till köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.