Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé special - Allt i ett Fläskfilé special - Allt i ett Fläskfilé special - Allt i ett
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta recept tyckte ”regeringen” hemma lät helt idiotiskt! Men gränsen mellan idioti och geni lär ju vara hårfin. Så jag framhärdade i min matlagning. Resultatet fick mig ”nästan” geniförklarad. En väldigt vacker smaksymfoni av de olika smakerna i en krämig gratäng. 15 minuters jobb och 1 timmes väntan var det verkligen värt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform väl.
  2. Skala och skär hälften av potatisen i stavar och resten i skivor. Blanda potatisstavarna med tinad urpressad spenat och pressad vitlök. Bred ut i formen och salta och peppra.
  3. Putsa filén och skär i ca 2 centimeters skivor. Krydda med spiskummin runt om och lägg i formen. Skär bananen i 1 centimeters skivor och hacka den gula löken.
  4. Lägg bananskivorna på filébitarna och krydda med paprikapulver. Sprid den hackade löken över hela formen. Lägg på den skivade potatisen som ett lock och salta och peppra.
  5. Häll på grädden till det knappt och jämt täcker. Sätt in längst ner i ugnen och grädda i 50-60 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • eva23 9 mars 2013

    Det här låter väldigt intressant, ska testas, återkommer med kommentar och betyg!

  • eva23 23 mars 2013

    Tyvärr, detta var bara ett sätt att förstöra en fläskfilé. Sorry, inte alls i min smak....

  • edeneva 23 maj 2014

    Jag har idag gjort denna rätt. Den blev mycket uppskattad. Praktiskt med kött, potatis och grönsaker i samma karott, Filén var mör. Spiskummin piffade upp spenaten. Jag brynte filébitarna först, men följde annars receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.