- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Detta recept tyckte ”regeringen” hemma lät helt idiotiskt!
Men gränsen mellan idioti och geni lär ju vara hårfin.
Så jag framhärdade i min matlagning.
Resultatet fick mig ”nästan” geniförklarad.
En väldigt vacker smaksymfoni av de olika smakerna i en krämig gratäng.
15 minuters jobb och 1 timmes väntan var det verkligen värt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsform väl.
- Skala och skär hälften av potatisen i stavar och resten i skivor. Blanda potatisstavarna med tinad urpressad spenat och pressad vitlök.
Bred ut i formen och salta och peppra.
- Putsa filén och skär i ca 2 centimeters skivor.
Krydda med spiskummin runt om och lägg i formen.
Skär bananen i 1 centimeters skivor och hacka den gula löken.
- Lägg bananskivorna på filébitarna och krydda med paprikapulver.
Sprid den hackade löken över hela formen.
Lägg på den skivade potatisen som ett lock och salta och peppra.
- Häll på grädden till det knappt och jämt täcker.
Sätt in längst ner i ugnen och grädda i 50-60 minuter.
Publicerat den
11 oktober 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här låter väldigt intressant, ska testas, återkommer med kommentar och betyg!
Tyvärr, detta var bara ett sätt att förstöra en fläskfilé. Sorry, inte alls i min smak....
Jag har idag gjort denna rätt. Den blev mycket uppskattad. Praktiskt med kött, potatis och grönsaker i samma karott, Filén var mör. Spiskummin piffade upp spenaten. Jag brynte filébitarna först, men följde annars receptet.