Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gluten och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa filén från hinnor och skär dem i cm tjocka skivor. Stek dem gyllenbruna i en klick smör.
  3. Skala och skiva potatisen, palsternackan och löken. Stek löken mjuk i en klick smör. Salta och peppra löken.
  4. Varva köttet, potatisen, palsternackan och löken i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och vitpeppar.
  5. Blanda tomatjuice, vatten, kalvfond och citronskal i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna. Häll blandningen över gratängen och stek i ugnen ca: 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.