Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégratäng med cantadou vitlökssmak

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept som funnits i min pärm i många år. Jag har gjort om det lite grann och smaken blev riktigt god. Lätt och smidigt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa filén och dela i centimetertjocka skivor. Stek dem tillsammans med salt och vitpeppar. Hacka under tiden lök och paprika och skiva champinjonerna.
  3. När köttet är klart, lägg det i en smord ugnsfast form. Bryn löken, paprikan och champinjonerna. Lägg dessa ovanpå köttet.
  4. Tillaga såsen och rör den till önskad tjocklek med Maizena. Slå såsen över köttblandningen.Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Vi serverade med vitlöksbröd och hasselbackspotatis.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • carro60 15 augusti 2011

    Liknande recept la jag själv upp förra veckan, men utan massa jox till och massa grädde Den blir betydligt godare utan tilllagning i ugnen utan desto godare om den göres dagen innan och får stå och dra i grytan över natten .. Någon redning med Maizena behövs absolut inte ... den behöver istället spädas med lite mera grädde innan servering :)

  • SusanneSj 15 augusti 2011

    Hej Carro, allt är en smaksak vad man tycker om eller inte ;-)

  • lena4 22 augusti 2011

    Gjorde detta idag utan maizena och det blev jättegott. Kommer jag att göra igen. En femma i betyg från oss. Lena

  • solvik207 28 augusti 2011

    testade receptet igår när vi hade gäster. Tog en dubbla sats fast vi bara var 10personer. ALLT gick åt. Super....Kommer att göras igen.

  • eqqoboy 20 september 2011

    Underbart god, vi kunde inte få nog

  • aliice 21 april 2012

    Jättegod! Vi var fem som delade på denna, och det var lagom - men det blev ju soprent och inget över till imorn tyvärr! ;) en klar femma!

  • eva23 24 februari 2013

    Det här var riktigt, riktigt gott!!! Dessutom enkelt att tillaga, så det har kommer att göras fler gånger.

  • AnetteE1 5 april 2013

    Underbart god middag. Succé på matbordet.

  • Lavinini 25 april 2013

    Verkligen SÅÅ gott! Klar 5:a. Både vi själva + gästerna tyckte detta var läckert. Nästa gång ska jag byta ut vispgrädden mot lite magrare variant och se om det funkar.

  • eva23 23 februari 2014

    Jättebra recept, perfekt att förbereda till nästa dag. Tack för ett kanonrecept!

  • evaanngret 14 november 2015

    Underbart gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.