Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégratäng med det man oftast har hemma

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Slängdes ihop en Lördag, serverades med färsk pasta som låg i kylen, men fungerar med vilken pasta, ris eller potatis som helst. Använde örter från frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skiva fläskfilé i ca en cm tjocka skivor. Hacka lök och champinjoner samt tomaterna. Bryn köttskivorna så att de får färg och salta och peppra och lägg i ugnsäker form. Stek löken tills den glänser, lägg i champinjoner och tomat och stek vidare. Pressa i vitlöken, lägg i Sambal Olek och tomat puré. Rör om, fortfarande med pannan på plattan. Lägg i kryddorna och köttbuljongtärning och rör om tills buljongtärningen är smält.
  2. Ta av panna från plattan, blanda i 2/3 av osten samt crème fraîche så allt blir en fin röra. Häll röran över köttet och strö återstående ost över. Lägg in formen i ugnen 15 minuter och koka pastan samtidigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.