- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Slängdes ihop en Lördag, serverades med färsk pasta som låg i kylen, men fungerar med vilken pasta, ris eller potatis som helst. Använde örter från frysen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
Skiva fläskfilé i ca en cm tjocka skivor.
Hacka lök och champinjoner samt tomaterna.
Bryn köttskivorna så att de får färg och salta och peppra och lägg i ugnsäker form.
Stek löken tills den glänser, lägg i champinjoner och tomat och stek vidare. Pressa i vitlöken, lägg i Sambal Olek och tomat puré. Rör om, fortfarande med pannan på plattan. Lägg i kryddorna och köttbuljongtärning och rör om tills buljongtärningen är smält.
- Ta av panna från plattan, blanda i 2/3 av osten samt crème fraîche så allt blir en fin röra. Häll röran över köttet och strö återstående ost över.
Lägg in formen i ugnen 15 minuter och koka pastan samtidigt.
Publicerat den
5 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar