Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilegratäng med svamp och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn bacon och låt det rinna av på papper, klipp dem i bitar. Stek champinjonerna. Skär filen i 2 cm tjocka skivor, bryn på båda sidor, salta och peppra. Skiva tomterna och lägg i botten på en smord ugnsform. Lägg filen och champinjonerna över.
  2. Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde. tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta och peppra. Rör ner baconet i såsen.
  3. Häll såsen över allt i formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med bandspagetti och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.